Deja, alegerea culorii nu e usor de facut; regasirea printre toate tehnicile vopsirii nu mai e usoara.
Vopsirea permanenta Vopsirea in profunzime cu un produs care contine o culoare si un oxidant. Culoarea n-ar trebui sa fie atenuata datorita folosirii samponului, dar dupa cateva saptamani, culoarea originala apare la radacina.
Vopsirea semi- permanenta Aceasta vopsire nu patrunde in firul de par, fiindca nu contine nici oxidant, nici amoniac. Ea dispare o data cu samponarea. Acest procedeu permite inchiderea la culoare a parului si-i da reflexe naturale; nu face parul mai luminos.
Samponul colorant Accesibil in magazine si foarte popular, aceasta tehnica nu permite, totusi, obtinerea culorii dorite, mai ales daca exista deja o culoare in par.
Decolorarea
Mult mai tare decat o vopsea obisnuita, aceasta tehnica nu e recomandata pentru parul permanentat. Ea face parul mai deschis la culoare, si cateodata aplicarea unui "toner" e necesara pentru a corecta culoarea obtinuta.
Tonerul Vopseaua aplicata, in general, dupa decolorare, inlatura reflexele galben-rosii provocate de aceasta din urma.
Decaparea Operatiunea care elimina partial sau total pigmentii suplimentari ai vopselei. Ea nu actioneaza asupra unui par natural, in mod contrar actiunii decolorarii.
Baleiajul In mod obisnuit, sunt utilizate o palarie de cauciuc si un carlig fin; suvitele fine sunt atunci facute mai deschise la culoare, prin decolorare sau colorare.
Glossing-ul Aceasta tehnica da reflexe calde parului natural care nu e vopsit.