Cum iti ingrijesti hainele: 3 sfaturi eficiente
 
Trebuie să recunoști că o persoană foarte bine îngrijită îți atrage și ție atenția, în mod plăcut. Nu este vorba numai despre haine scumpe și foarte moderne. Pot spune chiar mai mult decât atât: mult mai important este felul în care au fost întreținute hainele și nu brandul sau prețul lor.

Indiscutabil ca nu vor ține o veșnicie, însă, există metode care te pot ajuta să le întreții foarte bine, timp îndelungat. Avantajele într-o astfel de situație sunt destule: cheltuieli mai reduse pentru garderobă, păstrarea hainelor preferate mai mult timp, un aspect foarte îngrijit în permanență etc.

Spălarea textilelor la domiciliu și sfaturi pentru spălarea textilelor la curățătorii

Recomandările producătorilor trebuie să le respecți în mod strict. Este important pentru ca acestea să nu se decoloreze și pentru ca țesătura să nu se deterioreze. De asemenea, nu toate hainele este bine să le speli la mașina de spălat. Hainele delicate, realizate mai ales din mătase naturală, va trebui să le speli de mână, este recomandarea mea. Cele care se pot decolora sau sfâșia în timpul spălării, ar fi mai bine să le cureți cu ajutorul unui steamer haine.

Bineînțeles, ai nevoie de un detergent de calitate. La noi în țară, foarte multe companii comercializează produse profesionale pentru curățarea hainelor. Prețurile lor nu sunt deloc exagerate. Este bine să întrebi prietenii sau rudele dacă au descoperit detergenți profesionali foarte buni pentru spălarea hainelor. În felul acesta, poți proteja foarte bine hainele din țesături pretențioase și poți evita și decolorarea lor

Atunci când vei apela la serviciile unei spălătorii de haine experimentate, arată persoanei care îți va prelua hainele eticheta unde sunt trecute instrucțiunile de spălare. În felul acesta te vei asigura că nu va avea loc nici un fel de greșeală. Pentru acest lucru, va trebui să fii foarte atent și să păstrezi acea etichetă.


Când introduceți hainele în mașina de spălat, nu este bine să amestecați hainele din fibre sintetice cu cele din fibre naturale. Ele se separă, întotdeauna. Dacă le vei amesteca, este foarte posibil ca țesăturile sintetice să se deterioreze din cauza uleiurilor pe care fibrele naturale le conțin.

Hainele se curăță întotdeauna de la un sezon la altul

Nu este vorba doar despre o problemă de igienă. Hainele întotdeauna trebuie spălate o dată cu schimbarea sezonului. Ai sau nu timp, va trebui să găsești o soluție pentru ca hainele tale să fie duse la curățătorie. Dacă vei neglija acest aspect, murdăria și praful vor intra în țesătură și nu vor mai arăta la fel de bine. Se vor curăța foarte greu și vor avea aspect de haine ponosite, vechi și foarte uzate.

Nu depozita oriunde hainele

Locul ideal de depozitare al hainelor nu sunt sacii de plastic. Plasticul păstrează umezeala și hainele pot mucegăi. Chiar se pot decolora! De asemenea, hainele ținute în saci de plastic vor căpăta un miros urât. Este bine ca hainele tale să fie depozitate într-un loc ferit de umezeală și de lumină, mai ales. Dacă le vei expune la soare, acestea se vor decolora și nu vor mai putea fi purtate. De asemenea, nu uita să le aerisești mereu. Dacă nu ai prea multe soluții de depozitare, poți folosi un umidificator care să le ajute să stea la temperatura și umiditatea potrivite.

Sursă foto:Unsplash.com
 
 
Newsletter Esential Ele.ro

Articole similare
Fashion

Victoria Beckham e casual sic, la Ellen Show. Vezi FOTO!

Fashion

Moda primavara 2014: Sandale cu sosete! Invata sa porti acest trend!

Fashion

Prezentare generala a jachetelor pentru barbati pentru primavara 2020

Fashion

Trenduri hot in 2011

Fashion

Tendinte pantofi toamna - iarna 2006

Fashion

De ce sa spunem NU brandurilor?

Recomandari
Trucuri geniale ca sa inveti mai usor si mai repede
studentie.ro

Trucuri geniale ca sa inveti mai usor si mai repede

Ce este bine să ai în buzunar în Noaptea de Înviere. Vei avea noroc tot anul
playtech.ro

Ce este bine să ai în buzunar în Noaptea de Înviere. Vei avea noroc tot anul

Trucuri pentru un bronz perfect. Cel mai bun ajutor al soarelui
acasa.ro

Trucuri pentru un bronz perfect. Cel mai bun ajutor al soarelui

Frumoasă ca mama, rebelă ca tata: Fiica lui Charlie Sheen și a lui Denise Richards a plecat de acasă și a renunțat la liceu
eva.ro

Frumoasă ca mama, rebelă ca tata: Fiica lui Charlie Sheen și a lui Denise Richards a pleca...