Tendinta vestimentara 2005 - Neo Boudoir
 
Velur, aur, broderii, paiete, toate ne transpun in perioada curtezanelor, toate caracterizeaza fiinte, in care se imbina feminitatea fragila si puterea...

Un sanctuar al frumusetii senzuale, al elegantei romantice, cu multe elemente de baroc, o feminitate fragila, care ascunde o nebanuita putere de a sta in calea unei "armii de barbati" astfel definesc creatorii de moda femeia anului 2005 , oferind din plin solutii vestimentare care sa alimenteze aceasta imagine.

Nu este o intamplare faptul ca pentru a scrie acest articol am cautat pe Google cuvantul boudoir si primul site care a aparut a fost acela al celui mai elegant centru londonez de frumusete, dedicat exclusiv barbatilor cu viciul de a se imbraca in femei intrigante, acestia autointitulandu-se boudette.

Sunt lucruri care te fac sa gandesti. Figura curtezanei a fost dintotdeauna una de care barbatii au fost atrasi. Acestia se pricepeau dintotdeauna cel mai bine sa cumpare sau sa vanda superfeminitatea, moda. Drept dovada avem colectii ale marilor stilisti, ca Roberto Cavalli, Christian Dior. Toti au sustinut teza convenientei statutului de curtezana, vazut ca un stil de a fi, prin vestimentatie si nu neaparat prin comportament.

O privire in trecut ne dezvaluie universul de viata al curtezanei, care aduce romantismul si barocul in prim plan: o camera a minunilor, ascunsa dupa draperii de velur, lumanari aprinse la trei dupa amiaza, ciocolatele in cutii de argint si o ploaie de arahide pe noptiere Ea este cu parul desprins, poarta cereci antici, pantofiori din damasc si chimono vintage.


Deci am ajuns din nou la moda: hainele venetiene, cizmele brodate, oglinzi aplicate pe poseta, perne, paturi si mobile cu o frumusete decadenta si luxurianta - toate aceste detalii le-am regasit in cele mai recente colectii de haute-couture si pret-a-porter.

Sa fie oare un complot international al stilistilor? Nu! Raspunsul cel mai potrivit ar fi acela ca s-ar incerca o intoarcere la origini si o adaptare contemporana a boudettei biologice. Asta ar insemna sa stergem de praf femeia care controleaza barbatul cu stiute arme ale sexului si seductiei, care nu vrea sa obtina puterea declarand razboi, ci incheind aliante.

Curtezana din zilele noastre este calculata dar nu arida, ambitioasa dar nu exagerata, egocentrica dar nu egoista, realista dar nu cinica. A face pe boudetta necesita curaj, daca nu vocatie: ea face totul sa para monstrous de usor, are talentul de a-ti da impresia ca s-a nascut perfecta, inteligenta, disponibila la dialog.

Ea este in stare sa adapteze orice la necesitatile sau dorintele proprii, poate transforma in budoarul sau: biroul, sala de sport, restaurantul, pana si cozile de la opera sau supermarket. Este constienta de faptul ca senzualitate si puterea ei rezida in comportament si nu in locuri. Nu ii este frica de confruntarea cu timpul, pentru ca detine armele de lupta impotriva lui. O caracteristica importanta a boudettei este de a ramane in relatii bune cu reteau de fosti amanti si soti. Nu-i trebuie scenete de abandon, pentru ca este obisnuita sa treaca peste. In ciuda barfelor este caracterizata de multe fidelitati successive.

"Si nu spuneti ca nu ati fi tentate sa va transformati in boudette"
 
 
Newsletter Esential Ele.ro

Articole similare
Fashion

Piese vestimentare care dau dependenta de vara

Fashion

Cum sa impartasesti doliului in familie

Fashion

Ce accesorii vom purta in toamna 2010

Fashion

Rita Ora, intr-o tinuta in stilul anilor '90. Vezi look-ul ce va influenta moda strazii!

Fashion

Kim Kardashian, sexy pe partie. Vezi ce poarta vedeta la schi!

Fashion

Tinuta de vineri: Pantalonii din piele

Recomandari
Lantisoarele de argint cu nume, cele mai frumoase si de suflet cadouri!
acasa.ro

Lantisoarele de argint cu nume, cele mai frumoase si de suflet cadouri!

Bătrânul care îi vopsea părul soției în carantină a murit la câteva luni după ce povestea lor a devenit virală
eva.ro

Bătrânul care îi vopsea părul soției în carantină a murit la câteva luni după ce povestea...

Exista un dulap metalic ideal? Iata ce criterii sa iei in calcul cand il alegi!
studentie.ro

Exista un dulap metalic ideal? Iata ce criterii sa iei in calcul cand il alegi!

Ce înseamnă SPF 10, 15 sau 50. Cum alegi factorul de protecție potrivit pielii tale
ego.ro

Ce înseamnă SPF 10, 15 sau 50. Cum alegi factorul de protecție potrivit pielii tale