Un aperitiv pe baza de ciuperci este intotdeauna unul gustos si satios. Daca pana acum ai incercat numai ciuperci umplute cu carne sau diverse tipuri de branza, acum este momentul sa incerci si aceasta reteta cu legume.
Timp de preparare: mediu Portii: 6 persoane Specific: francez Status: consacrat
Ingrediente: 220 g -- branza mascarpone 1 catel -- usturoi uscat 50 g -- ardei gras 5 cl -- ulei de masline 12 bucati -- ciuperci 100 g -- dovlecel 80 g -- vinete
Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 150°C.
Spalati ciupercile si rupeti-le piciorusul. Taiati marunt piciorusele ciupercilor, ardeiul gras, vanata, dovlecelul apoi zdrobiti catelul de usturoi.
Incalziti uleiul de masline si puneti mai intai ardeiul gras taiat, apoi vanata, usturoiul, dovlecelul si apoi piciorusele de la ciuperci. Potriviti de sare si piper.
Lasati sa se caleasca timp de 5 minute apoi adaugati crema mascarpone. Amestecati, lasati inca 5 minute pe foc si apoi lasati amestecul sa se racoreasca.
Intr-o tava asezati ciupercutele, presarati peste ele sare si piper si umpleti-le cu amestecul de legume si mascarpone. Dati la cuptor timp de 20 de minute.
Cand sunt gata decorati cu frunzulite de patrunjel verde.
Evenimente: zile de nastere, cina romantica, revelion, 1 martie, ziua femeii