Pasca "Ousor"
 
O simpla reteta de pasca, insa cu un element ce o face deosebita, o jumatate de piersica din compot ce ii va da aspectul unui ou ochi. Indiferent cum vreti sa o numiti e foarte gustoasa, are multa umplutura si pe masa de Pasti va arata tare frumos!
 
Timp de preparare: laborios
Portii: 6 persoane
Specific: romanesc
Status: consacrat
 
Ingrediente:
 
 
Mod de preparare:
Punem intr-un bol faina si drojdia uscata. Dizolvam zaharul in laptele caldut si il turnam peste faina. Adaugam ouale batute usor si esenta. Incepem sa framantam adaugand treptat untul topit. Framantam pana la omogenizarea completa. Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Sau pur si simplu faceti aluatul la masina de paine daca aveti una.

Impartim aluatul in doua, intindem o foaie si decupam 6 cercuri. Asezam cercurile decupate in tava si le ungem cu galbenus de ou batut cu lapte. Aluatul ramas il impartim in 12 bucati din care vom modela 12 snururi. Le impletim doua cate doua si le asezam in jurul cercului de aluat formand un cosulet.

Vezi reteta completa si ingredientele pe www.caietulcuretete.com
 
 
Evenimente:  paste
 
 
Retete similare
Placinte

Tarta cu prune

Prajituri

Briose cu iaurt si stafide

Prajituri

Inimioare cu crema alba si rodie

Prajituri

Tarta cu crema de lamaie si glazura de bezea

Clatite

Clatite cu peste

Budinci

Budinca cu fructe

Recomandari
Ce este bine să ai în buzunar în Noaptea de Înviere. Vei avea noroc tot anul
playtech.ro

Ce este bine să ai în buzunar în Noaptea de Înviere. Vei avea noroc tot anul

Trucuri pentru un bronz perfect. Cel mai bun ajutor al soarelui
acasa.ro

Trucuri pentru un bronz perfect. Cel mai bun ajutor al soarelui

Bătrânul care îi vopsea părul soției în carantină a murit la câteva luni după ce povestea lor a devenit virală
eva.ro

Bătrânul care îi vopsea părul soției în carantină a murit la câteva luni după ce povestea...

Patru sfaturi pentru a calatori ieftin fara sa faci rabat de la calitate
studentie.ro

Patru sfaturi pentru a calatori ieftin fara sa faci rabat de la calitate