Vara este anotimpul in care suntem dornici sa incercam preparate gustoase, simple si cat mai racoritoare. Si ce poate fi mai bun decat o inghetata preparata in casa, cu fructe de sezon? Va recomandam inghetata cu prune: un deliciu atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari!
Timp de preparare: mediu Portii: 2 persoane Specific: romanesc Status: testat
Ingrediente: 450 g -- pruna 300 ml -- apa 125 g -- zahar tos 4 bucati -- galbenus 125 g -- zahar pudra 280 ml -- frisca lichida
Mod de preparare: Prunele trebuie sa fie foarte bine coapte. Acestea se spala sub jet puternic de apa, li se scot samburii si se taie in sferturi.
Intr-o cratita se adauga zaharul tos si prunele taiate, impreuna cu 300 ml apa si se lasa sa dea in clocot. Dupa ce au dat in clocot se acopera craita cu un capac si se mai lasa sa fiarba la foc mic inca 10 minute. Este important ca prunele sa fie foarte moi.
Prunele se paseaza apoi in cratita si se lasa la racit.
Galbenusurile, impreuna cu 100 g zahar pudra se pun intr-un vas la bain-marie, amestecand cu telul pana ce compozitia se incalzeste. Apoi, se scoate vasul de la bain-marie si se bate cu mixerul pana ce compozitia isi tripleaza volumul. Se lasa si acest amestec la racit.
Frisca se bate cu restul de zahar pudra, apoi se adauga in amestecul de prune. Se adauga apoi si galbenusurile. Ingredientele se amesteca bine.
Pasta obtinuta se toarna in forma dorita si se introduce la congelator.
Evenimente: zile de nastere, cina romantica, Single, onomastica