Este vremea deliciilor la cuptor. Perele umplute cu nuca, aromate cu scortisoara, sunt un vis de toamna. Sunt delicioase daca le servesti caldute, alaturi de putina frisca sau cu inghetata de vanilie. Savureaza acest desert inedit!
Timp de preparare: rapid Portii: 6 persoane Specific: international Status: consacrat
Ingrediente: 6 bucati -- para 3 linguri -- miere 1 lingurita -- unt 1 praf -- scortisoara 2 linguri -- nuca macinata
Mod de preparare: Spala perele si taie-le in jumatati, pe lung. Cu o lingurita, scobeste partea cu seminte, indeparteaza-le cu varful unui cutit si toaca pulpa. Aranjeaza perele intr-o tava, pune in fiecare scobitura putin unt si da-le la cuptor timp de aproximativ 10 minute. Intre timp, amesteca pulpa tocata cu mierea, nuca si putina scortisoara. In loc de nuca poti folosi si migdale macinate.
Scoate perele din cuptor, umple-le cu amestecul de nuca si da-le la cuptor inca 5-10 minute. Serveste-le cu frisca sau cu inghetata de vanilie.
Evenimente: zile de nastere, cina romantica, onomastica