Pere umplute, la cuptor
 
Este vremea deliciilor la cuptor. Perele umplute cu nuca, aromate cu scortisoara, sunt un vis de toamna. Sunt delicioase daca le servesti caldute, alaturi de putina frisca sau cu inghetata de vanilie. Savureaza acest desert inedit!
 
Timp de preparare: rapid
Portii: 6 persoane
Specific: international
Status: consacrat
 
Ingrediente:
6 bucati -- para
3 linguri -- miere
1 lingurita -- unt
1 praf -- scortisoara
2 linguri -- nuca macinata
 
 
Mod de preparare:
Spala perele si taie-le in jumatati, pe lung. Cu o lingurita, scobeste partea cu seminte, indeparteaza-le cu varful unui cutit si toaca pulpa. Aranjeaza perele intr-o tava, pune in fiecare scobitura putin unt si da-le la cuptor timp de aproximativ 10 minute. Intre timp, amesteca pulpa tocata cu mierea, nuca si putina scortisoara. In loc de nuca poti folosi si migdale macinate.

Scoate perele din cuptor, umple-le cu amestecul de nuca si da-le la cuptor inca 5-10 minute. Serveste-le cu frisca sau cu inghetata de vanilie.
 
 
Evenimente:  zile de nastere, cina romantica, onomastica
 
 
Retete similare
Placinte

Palmieri frantuzesti

Inghetata

Inghetata la cuptor

Inghetata

Inghetata de portocale

Gogosi

Gogosi de cartofi cu sunca

Clatite

Clatite cu portocale

Torturi

Tort cu spuma de capsuni

Recomandari
Ce poti sa faci pentru a incepe sa fii pe banii tai ca student
studentie.ro

Ce poti sa faci pentru a incepe sa fii pe banii tai ca student

Ce este bine să ai în buzunar în Noaptea de Înviere. Vei avea noroc tot anul
playtech.ro

Ce este bine să ai în buzunar în Noaptea de Înviere. Vei avea noroc tot anul

Pantaloni de dama: 5 modele la moda
acasa.ro

Pantaloni de dama: 5 modele la moda

Zodiile care spun ce gândesc versus zodiile care evită confruntarea
eva.ro

Zodiile care spun ce gândesc versus zodiile care evită confruntarea