Aripioare de pui - acest fel de mancare este similar cu aripioarele picante servite intr-un celebru lant de restaurante chinezesti. Daca veti incerca o data acest preparat, veti ajunge sa il iubiti!
Timp de preparare: mediu Portii: 4 persoane Specific: chinezesc Calorii: 61Kcal
Ingrediente: 3 catei -- usturoi uscat 2 linguri -- miere
Mod de preparare: Taiati aripile de pui in doua la mijloc si asezati-le intr-un vas mare de ceramica.
Amestecati intr-o cana sosul de soia, uleiul de alune, sosul de tomate, mierea, sosul de chili, usturoiul si condimentele, apoi turnati totul peste pui. Intoarceti puiul pe toate partile, acoperiti vasul si puneti-l la frigider pentru cel putin 2 ore sau chiar peste noapte, daca va permite timpul.
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius si puneti puiul intr-o tava unsa cu ulei.
Tineti la cuptor timp de 60-65 de minute, intorcand si pe cealalta parte, pana cand aripioarele sunt rumenite si patrunse.
Sfat: Puteti servi aceste aripioare cu diferite garnituri: orez, cartofi prajiti sau gratinati, etc.