Preparat specific orasului Lyon, foarte gustos si care merge ca garnitura la orice carne.
Timp de preparare: mediu Portii: 4 persoane Specific: francez Status: consacrat
Ingrediente: 4 catei -- usturoi uscat 4 linguri -- ulei de masline 1 legatura -- patrunjel 8 lingurite -- unt 16 bucati -- cartof dulce 4 bucati -- ceapa alba 1 lingurita -- piper alb 0 dupa gust -- sare
Mod de preparare: Se amesteca ceapa tocata marunt cu piperul alb si se pune la praji tin uleiul d emasline pana devine aurie, apoi se adauga usturoiul zdrobit.
Se spala bine cartofii, li se lasa coaja, se fierb intr-un vas adanc pana devin semi-moi, apoi se curata de coaja (dupa ce s-au racit de tot) si s etaie in felii de 1 cm grosime.
Se pun cartofii felii intr-un vas, se adauga linguritele de unt si se amesteca foarte usor, sa nu se faramiteze, apoi se pune deasupra amestecul de ceapa si usturoi prajit.
Sfat: Se poate pune si putin parmezan peste cartofi, la sfarsit.