Pe langa darurile pe care le asteptam cu totii, sarbatoarea sfanta a Craciunului este insotita de cel mai reusit spectacol culinar. In pregatirea si desfasurarea preparatelor de Craciun, un loc aparte il ocupa preparatele din porc si mai ales prepararea sau alegerea carnatilor.
Timp de preparare: laborios Portii: 12 persoane Specific: romanesc Status: testat
Ingrediente: 400 g -- carne de vita 0 dupa gust -- piper 1 lingura -- sare 1 kg -- carne de porc 0 -- usturoi uscat 1 ceasca -- apa 0 -- cimbru
Mod de preparare: Se da carnea de vita de 2 ori prin masina, iar carnea de porc numai odata;
Se amesteca carnea cu sare, piper, cimbru, usturoi si apa calduta;
Se umplu matele de carnati de grosime nu prea mare, cu compozitia obtinuta cu ajutorul unui dispozitiv montat la masina de tocat;
Nu se indeasa carnea prea tare, se servesc prajiti in ulei sau in cuptor.
Incearca si alte retete de carnati in afara de traditionalii carnati proaspeti:
Sfat: Este bine daca scoateti carnatii afara la vant cu 2-3 zile inainte de a-i consuma si oricum e bine sa ii consumati repede; Daca vreti sa va iasa carnatii foarte subtiri, folositi mate de oaie.