Daca pana acum ai mancat numai piftie de porc cu ocazia sarbatorilor, este timpul sa iti schimbi paleta gastronomica cu ajutorul acestui preparat plin de savoare si arome, recunoscut pentru cantitatea scazuta de colesterol.
Timp de preparare: semipreparat Portii: 2 persoane Specific: spaniol Status:
Ingrediente: 1500 g -- carne de curcan 1 bucata -- morcov 1 radacina -- telina 4 bucati -- ceapa alba 10 catei -- usturoi uscat 1 praf -- sare 1 praf -- piper
Mod de preparare: Se pune la fiert carnea de curcan (2 aripi mari) in apa cu sare, alaturi de ceapa taiata in jumatati, morcovul curatat si taiat in sferturi si radacina de telina taiata cubulete, pana fierb bine legumele (1 ora).
Se scot legumele, se dau prin blender apoi se pun intr-un castron.
Se adauga putin piper verde la fiertura de curcan si se mai lasa 25 de minute.
Se adauga legumele pasate si se lasa la foc mic pana scade zeama si carnea este foarte bine fiarta..
Se scoate carnea din zeama, se portioneaza in castronase iar in zeama se pune usturoiul zdrobit si se toarna in castroane pana acestea se umplu.
Sfat: Se serveste dupa ce s-a intarit, cu marar alaturi.