Sos Mousseline
 
Un sos foarte aromat si care se foloseste cu precadere la asezonarea fripturii la gratar, sosul Mousseline provine din gastronomia frantuzeasca selecta.
 
Timp de preparare: rapid
Portii: 2 persoane
Specific: francez
Status: consacrat
 
Ingrediente:
100 g -- lamaie
0 dupa gust -- piper
150 g -- unt
4 bucati -- ou
 
 
Mod de preparare:
Untul se bate intr-un vas, pana ce capata o consistenta spumoasa.

Se adauga galbenusurile celor 4 oua, amestecandu-se incet, pana la omogenizare.

Se adauga zeama de lamaie, piper sis are, dupa gust.

Se pune vazul pe foc, la bain-marie, adaugandu-se si smantana, dupa ce s-a incalzit, si se amesteca incet, pana sosul se ingroasa si este omogen.
 
Sfat: Sosul se serveste foarte fierbinte, dintr-o sosiera transparenta.
 
 
 
Retete similare
Salate

Salata picanta de untisor si leurda

Supe

Ajo blanco

Salate

Piept de pui cu nuci pecan

Supe

Supa crema de praz

Sandwichuri

Burgeri deliciosi din carne de curcan

Supe

Supa rece de castraveti

Recomandari
Trucuri pentru un bronz perfect. Cel mai bun ajutor al soarelui
acasa.ro

Trucuri pentru un bronz perfect. Cel mai bun ajutor al soarelui

Frumoasă ca mama, rebelă ca tata: Fiica lui Charlie Sheen și a lui Denise Richards a plecat de acasă și a renunțat la liceu
eva.ro

Frumoasă ca mama, rebelă ca tata: Fiica lui Charlie Sheen și a lui Denise Richards a pleca...

Vrei sa stii mai mult decat
studentie.ro

Vrei sa stii mai mult decat "good morning" si "how are you"? Aplica la cursuri de engleza!...

Ce este bine să ai în buzunar în Noaptea de Înviere. Vei avea noroc tot anul
playtech.ro

Ce este bine să ai în buzunar în Noaptea de Înviere. Vei avea noroc tot anul