Economiile si concediul. Cum sa NU ramai fara bani dupa vacanta?

Economiile si concediul. Cum sa NU ramai fara bani dupa vacanta?
  calendar_month       web risco.ro  
Este perioada din an in care gandurile tuturor se indreapta catre vacanta. In destinatii de lux sau low-cost, cu bugete generoase sau limitate, concediul este pe lista prioritatilor, in sezonul estival. Multi economisesc din timp pentru a pleca in vacanta, altii pun la bataie salariul pe ultima luna. Scumpirile din ultimul an dau peste cap planurile multora, iar riscul de a cheltui mai mult decat ti-ai propus sau de a ramane dator dupa concediu este mare. Vacanta inseamna suveniruri, rasfat culinar, distractie si...cheltuieli neprevazute. Pentru a te bucura din plin de vacanta si a-ti pastra si echilibrul financiar este recomandat sa urmezi cateva sfaturi esentiale:

1. Organizeaza concediul din timp

Tot ce faci pe ultima suta de metri iti aduce costuri mai mari. Un zbor achizitionat din timp, cazarea rezervata cu cateva luni inainte, existenta unei asigurari de sanatate si a unei asigurari de calatorie sunt metode de a economisi in timpul vacantei. In special in cazul asigurarilor, vei avea certitudinea ca ai acoperite costurile in cazul unei urgente medicale. In privinta cazarii, trebuie sa iei in calcul faptul ca preturile cresc in plin sezon, dar si faptul ca exista perioade in care apar reduceri si oferte limitate. De aceea, este indicat sa urmaresti site-urile agentiilor de turism si website-urile pentru rezervarea directa a cazarii.

2. Stabileste bugetul, traseul si activitatile

Inainte de a pleca in concediu trebuie sa ai o imagine clara asupra bugetului si costurilor pe car ele implica. Ia in calcul biletele de avion/ de tren, costul combustibilului (daca folosesti masina personala), cazarea, transportul la fata locului, mancarea, accesul la atractii turistice, costul activitatilor (plimbari cu barca, parc de distractii, scuba diving), dar si cheltuielile neprevazute.


Recomandari