6 lucruri pe care le poti face pentru dezvoltarea ta personala

history_edu ele.ro calendar_month 24 Nov 2023, 12:08
În momentul în care alegi să crești, să te dezvolți, conștientizezi că e o decizie care implică un efort continuu, susținut, pe care îl faci pe o durată nelimitată. Realizezi că vrei să te dezvolți în momentul în care înțelegi posibilitățile nelimitate care ți se oferă și de care poți profita mai ales acum, într-un secol în care informațiile sunt la un click distanță.
Totuși, pe lângă motoarele de căutare de pe internet, care pot fi uneori surse valide și excelente de documentare, mai ales dacă știi să filtrezi informațiile, mai există câteva metode prin intermediul cărora poți contribui la dezvoltarea ta personală.
1. Citește
Surse inepuizabile de cunoaștere, de dezvoltare a minții și a creativității, cărțile au fost, încă din cele mai vechi timpuri, obiecte pe care oamenii le-au folosit cu încredere atunci când a venit vorba de știință, de dorința de a învăța. De aceea, pe lângă articolele și informațiile pe care le găsești pe internet, apelează cu încredere la cărți.
Citește atât beletristică, cât și cărți de nonficțiune, precum cele de psihologie, istorie, business, filosofie, biografii și nu numai. Având acces la mai multe tipuri de cărți, vei putea învăța câte puțin din mai multe domenii și, poate, îți vei descoperi noi subiecte de interes.
2. Investește în cursuri
E adevărat că unele cursuri pot fi cu adevărat costisitoare - dar ele pot reprezenta investiții. Apelează la un credit personal în cazul în care nu îți permiți să îți achiziționezi un anumit curs și bucură-te de investiție: vei învăța lucruri noi, utile, îți vei dezvolta anumite abilități pe care fie le vei putea implementa la locul de muncă, fie îți vor putea fi utile în cazul unei reconversii sau, dacă ești suficient de îndrăzneață și visezi la asta, în dezvoltarea unui business propriu.
3. Uită-te la documentare
În momentele în care ești obosită sau pur și simplu nu ai chef să citești, documentarele pot fi cu adevărat utile și interesante. Caută documentare cât mai diverse, care să se axeze pe diferite subiecte, și urmărește-le cu curiozitate și cu dorință de învățare.
4. Cunoaște oameni noi
Oamenii noi pot fi resurse de experiențe și de cunoaștere, pentru că, prin dialogul cu aceștia, poți să afli lucruri necunoscute, poți să îți deschizi noi perspective și să evoluezi datorită lor.
5. Găsește-ți un hobby
Un hobby poate fi, de cele mai multe ori, o sursă perfectă și chiar distractivă de dezvoltare proprie. Așadar, gândește-te ce consideri că ți-ar plăcea să faci, ce te-ar pasiona, și încearcă acea activitate. Fie că este vorba de dans, de cântat la un anumit instrument, de desenat, de fotografiat, de sport, important este să faci ceea ce îți place și să-ți aducă bucurie. În felul acesta, vei ieși din rutina cotidiană și îți vei putea dezvolta noi abilități și noi cunoștințe.
6. Învață limbi străine
Nu în ultimul rând, o limbă străină învățată poate fi un bun prilej de creștere și de dezvoltare personală. Nu doar că vei căpăta mai multă încredere în tine odată ce vei fi într-o altă țară și vei vedea că poți conversa în limba pe care ai studiat-o, ci îți vei putea deschide anumite oportunități profesionale. În plus, îți vei îmbunătăți memoria, vei descoperi părți semnificative dintr-o altă cultură și vei putea, în felul acesta, să cunoști oameni noi.
Așadar, când alegi să te ocupi de dezvoltarea personală, înțelegi că acest lucru poate presupune anumite sacrificii și anumite cheltuieli, dar, în același timp, realizezi cât este de benefic să crești, să afli lucruri noi, să devii o versiune mai bună a ta zi de zi, mai ales când posibilitățile de învățare sunt numeroase.
Sursă foto: Pexels.com
Recomandari
Newsletter Ele.ro





Influenta lenjeriei de pat asupra somnului
- person
"sunt prea sarac sa cumpar un lucru ieftin."